Четвер, 28.03.2024, 12:34

Новороздільська ЗШ №3

з поглибленим вивченням інформатики

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Оновлення сайту
[29.11.2011][Біологія]
Біологія на 200 балів (2010) PC від FireBit-DemosG... (0)
[29.11.2011][Математика]
Математика на 200 балів (2010) PC від FireBit-Demo... (0)
[29.11.2011][Українська мова]
Тестові завдання. Українська мова та література (2... (0)
[03.03.2015][Новини]
Діти – Янголи Миру (1)
[03.03.2015][Важливо]
Послання на передову. (0)

Погода

Категорії розділу
Новини [15]
Новини спорту [2]
Учням [2]
ЗНО [4]
Новини сайту [0]
Цікаве [17]
Важливо [5]

Наша кнопка



Карта відвідувань

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Головна » 2011 » Травень » 04
«Керівництво Міністерства освіти і науки, молоді та спорту свідомо знищує майбутнє української середньої освіти, прирікаючи більшість вчителів на напівголодне існування», - з такою заявою виступив член Правління Української народної партії Володимир Ступак.
Так політик прокоментував заяву міністра освіти, що вчителі мало заробляють, бо мало працюють, повідомили ZAXID.NET в прес-службі Івано-Франківської обласної організації УНП.

За словами Ступака, якби Дмитро Табачник спробував хоч місяць прожити на зарплату вчителя-початківця, він би помер з голоду. «Сьогодні, вчитель-початківець отримує зарплату близько 1000 гривень, а хто працює 10 і більше років, отримують півтори тисячі гривень. При цьому, Табачник свідомо оперує невірними даними, адже в середньому український вчитель працює не менше колишнього радянського вчителя через збільшення кількості предметів, коли декілька предметів веде один вчитель», - підкреслив член Правління УНП.

«Тому, й складається ситуація, коли, наприклад, 80% сільських вчителів мають вік понад 40 років, а 30% - за 55 років. Тобто вже за 10 років в Україні буде серйозний дефіцит кадрів для сільської освіти, а за 15-20 років це питання буде актуальне й для міських шкіл», - впевнений політик.

«Таким чином, якщо уряд, з ініціативи Дмитра Табачника, все таки не виконає умови угоди, підписаної між Кабінетом Міністрів і Федерацією профспілок України, згідно з якою перший розряд тарифної сітки мали прирівн ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 989 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

Усі вчителі повинні освоїти комп'ютерну грамотність. Про це заявив напередодні заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебрівський під час відеоконференції «Реформування системи освіти: цілі, завдання, очікувані результати», яка відбулася у Будинку Уряду. 

За словами чиновника, однією зі складових «глибинних реформ» системи освіти є інформаційно-комунікативні технології (ІКТ), їхнє стовідсоткове впровадження. Першочерговим завданням на цьому шляху заступник міністра бачить оволодіння комп'ютерною грамотністю, насамперед – учителем, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами Жебрівського, сьогодні, у порівнянні з рівнем комп'ютерних знань учнів, деякі вчителі виглядають, «м'яко кажучи, людиною з іншої епохи». Тому тепер освоєння педагогами ІKT приділятиметься значна увага. «Ці три магічні літери – ІКТ – допоможуть провести реформи в освіті», - підкреслив він.

«Плани амбітні – вже на початок року всі вчителі повинні освоїти комп'ютерну науку. Конкретний план дій буде виписаний у наказі Міністерства, який очікується вже через тиждень. Плани ж щодо впровадження ІКТ у школах, у тому числі і щодо нової техніки, комп'ютерних класів тощо, повинні бути втілені за п'ять років», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що в Україні планується запровадити нові стандарти навчання у середній школі. Зокрема, вже затверджено новий стандарт для початкової школи. ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 766 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

Вчителів початкових класів потрібно готувати з правом навчання іноземних мов. Про це заявив сьогодні директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Ярослав Болюбаш під час проведення відеоконференції «Реформування системи освіти: цілі, завдання, очікувані результаті», яка відбулася в Будинку Уряду.

Ухвалення рішення про вивчення іноземної мови з першого класу потребує інших підходів до підготовки спеціалістів, які вчитимуть дітей. Для цього у навчальних закладах потрібно готувати вчителів початкових класів, які зможуть фахово вчити дітей іноземної.

На переконання Ярослава Болюбаша, вчителям, які викладають в середніх та старших класах, вчити малечу буде складно, адже психологія цих діток вимагає особливих підходів, методики викладання тощо.

«Вчитель іноземної мови на сьогодні не готовий працювати з дітьми молодшого шкільного віку», - зазначив Ярослав Болюбаш. Тож, на його переконання, іноземну першокласникам мають викладати спеціально підготовлені фахівці. Це питання наразі опрацьовується в Міністерстві.

Категорія: Цікаве | Просмотров: 828 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

44% програмістів, які шукають роботу в Україні, не отримували профільної освіти і називають себе самоучками. Водночас 2% навчалися в закордонних вузах.

Про це свідчать результати опитування, яке провів і передав Корреспондент.biz Міжнародний кадровий портал hh.ua. У дослідженні взяли участь 2483 респондентів, які шукають роботу в професійній сфері ІТ / Телеком / Інтернет.

IТ-спеціалісти є найбільш дефіцитними на ринку праці в Україні, відзначають кадровики. За результатами досліджень hh.ua, у березні на одного розробника з С + + припадало п'ять вакансій, а на спеціаліста з PHP - більше двох робочих місць.

За даними опитування, половина українських програмістів мають профільну освіту у вітчизняних вузах, а 2% вчилися у закордонних.

88,6% кандидатів мають вищу освіту. При цьому кількість випускників провідних українських вузів, які готують фахівців з інформаційних технологій, становить лише 39,9% від числа всіх кандидатів у сфері ІТ / Телеком / Інтернет. Серед них - випускники КПІ (27,5%), Національного авіаційного університету (4,5%), Донецького національного університету (2,5%), Харківського національного університету радіоелектроніки (2,2%), Львівської політехніки (1,7% ) і Харківського політехнічного інституту (1,2%).

Половина програмістів оцінює рівень профільної освіти в Україні як "середній". Кожен трет ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 946 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

Старші класи в українських школах скоро стануть профільними. Про це Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник сказав у четвер, виступаючи на Національному семінарі журналістів регіональних ЗМІ у Києві.

За словами Табачника, Україна не зможе відмовитися від переходу на реальну профільну школу в старших класах. Міністр нагадав, що найкращі здобутки світова школа та освіта мають там, де в старших класах іде професіоналізація.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту планує до кінця цього року разом з Академією педагогічних наук, вчителями та держуніверситетами розробити новий державний стандарт загальної школи та повної середньої школи.

"Новий стандарт, якщо він буде затверджений усіма громадськими організаціями, Академією педагогічних наук, передбачатиме кілька модулів профільної школи: математичний, природничий та гуманітарний", - сказав міністр.

Табачник також повідомив, що на виконання програм економічних реформ Президента України впродовж квітня рішеннями Уряду було спрямовано 10,5 млрд грн впродовж 4 років (додатково до бюджетних коштів на реалізацію освітніх програм).

За словами міністра, це чотири державні програми щодо розвитку дошкільної освіти, розвитку природничої і математичної освіти, професійно-технічної освіти та розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.

Нагадаємо, що 16 березня міністр освіти і науки заявив, що Україна перейде на новий стандарт навчання в старшій шко ... Читати новину повністю »
Категорія: Учням | Просмотров: 868 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

За два дні Фестиваль освіти та науки у Львові відвідало понад 6 тис. осіб, з них понад 2 тисячі школярів, студентів, вчителів та батьків завітали на Фестиваль 28 квітня та майже 4 тисячі – 30 квітня. Участь у Фестивалі взяли 8 наукових та навчальних закладів міста.
Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Крім того, у другий день заходу, було розповсюджено більше 2 тисяч примірників «Довідника освіти», у якому міститься інформація про 500 освітніх установ міста, державні і приватні навчальні заклади, різноманітні курси для молоді.

Також 28 та 30 квітня проводилися екскурсії для учнів старших класів у вищі навчальні заклади та наукові центри міста.

Нагадаємо, Перший Львівський фестиваль науки проходив 21-23 квітня минулого року. На ньому було представлено 80 проектів від 6 львівських вищих навчальних закладів. Захід відвідало понад 4000 учнів 7-9 класів.

Організаторами Фестивалю є громадське об’єднання «Самопоміч», управління внутрішньої політики та економіки Львівської міської ради та вищі навчальні заклади міста.

Генеральний інформаційний партнер Фестивалю – радіо «Люкс». Інформаційні партнери – інтернет-видання Zaxid.net, Gazeta.ua, «Газета по-українськи», тижневий журнал «Країна», радіо «Незалежність».

Категорія: Цікаве | Просмотров: 790 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

НАСОЛОДА СОЛОМОНА

До останнього часу вважалося, що на тривалість життя людини в основному впливають три чинники: спадковість, спосіб життя і екологія. Але виявилось, що це не все: важливу роль грає ще і інтелект. До такого висновку пришли незалежно один від одного дві групи учених. Геронтологи з Університету Арізони (США) встановили, що смертність людей з високим рівнем освіти в чотири рази нижча, ніж смертність малоосвічених. А фахівці з Ради з медичних досліджень Британії прийшли до таких же висновків, вивчивши взаємозв`язок між IQ і станом здоров`я півтора тисяч чоловіків і жінок, що живуть в Шотландії. Дослідження було почате в 1987 році, коли кожному із спостережуваних було по 56 років. Протягом двадцяти років учені з університетів Глазго і Едінбургу стежили за своїми підопічними і, до свого здивування, побачили: дожили до похилого віку ті, хто все життя активно працював головою.

- Ще в ХIХ столітті цей феномен відкрив відомий німецький лікар-терапевт Хрістоф Гуфеланд, - розповідає професор психології, доктор біологічних наук Юрій Щербатих. - Він писав із цього приводу: «Людині навіть для фізичного стану необхідний відомий ступінь освіти, оскільки вона сприяє довголіттю. Людина в дикому і грубому побуті не живе так довго». І приводив у приклад таких геніїв, як Соломон, Платон, Діоген, Софокл, Демокріт, щ ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 990 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

Форма входу


Міні-чат

ЗНО-корисні лінки
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Партнери
Освітній портал Кнопка Українські лінки - Білий каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі

Наші Друзі
Новороздільська СШ І-ІІІст. №4 Вісника Розділля Академія Саморобкіна Ліцей

Адреси сайтів
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Новини

Copyright MyCorp © 2024