Четвер, 25.04.2024, 23:10

Новороздільська ЗШ №3

з поглибленим вивченням інформатики

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Оновлення сайту
[29.11.2011][Біологія]
Біологія на 200 балів (2010) PC від FireBit-DemosG... (0)
[29.11.2011][Математика]
Математика на 200 балів (2010) PC від FireBit-Demo... (0)
[29.11.2011][Українська мова]
Тестові завдання. Українська мова та література (2... (0)
[03.03.2015][Новини]
Діти – Янголи Миру (1)
[03.03.2015][Важливо]
Послання на передову. (0)

Погода

Категорії розділу
Новини [15]
Новини спорту [2]
Учням [2]
ЗНО [4]
Новини сайту [0]
Цікаве [17]
Важливо [5]

Наша кнопка



Карта відвідувань

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Головна » Цікаве
Цікава астрономічна подія відбудеться вночі 9 листопада 2011 року. Астероїд під кодовою назвою  2005YU55 (число 2005 - це рік відкриття даної малої планети) наближається до Землі зі сторони Сонця.
Цей "малюк" (усього 400 м в довжину)  за розміром трохи більше авіаносця пронесеться між Землею та Місяцем приблизно в 324 600 км від Землі. Це менше, ніж мінімальна відстань до Місяця.
Останній раз він пролітав на такий близькій відстані 200 років тому.
Це буде найближча зустріч нашої планети з космічним монстром таких розмірів за останні 35 років.
За словами вчених ні Землі, ні Місяцю небезпека не загрожує.
Якби астероїд 2005 YU55 врізався в Землю, утворився би кратер 6,5 км діаметром і глибиною 518 метрів. Удар викликав би землетрус силою у 7 балів і цунамі висотою 22 метри.
 
На жаль, побачити цей астероїд неозброєним оком майже неможливо - він дуже темний і практично не відбиває сонячного світла. І в час найбільшого наближення до Землі астероїд вслід за Сонцем сховається від українців за горизонт. 

... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 984 | Добавив: Che_Guevara | Дата: 08.11.2011 | Комментарі (1)

«Керівництво Міністерства освіти і науки, молоді та спорту свідомо знищує майбутнє української середньої освіти, прирікаючи більшість вчителів на напівголодне існування», - з такою заявою виступив член Правління Української народної партії Володимир Ступак.
Так політик прокоментував заяву міністра освіти, що вчителі мало заробляють, бо мало працюють, повідомили ZAXID.NET в прес-службі Івано-Франківської обласної організації УНП.

За словами Ступака, якби Дмитро Табачник спробував хоч місяць прожити на зарплату вчителя-початківця, він би помер з голоду. «Сьогодні, вчитель-початківець отримує зарплату близько 1000 гривень, а хто працює 10 і більше років, отримують півтори тисячі гривень. При цьому, Табачник свідомо оперує невірними даними, адже в середньому український вчитель працює не менше колишнього радянського вчителя через збільшення кількості предметів, коли декілька предметів веде один вчитель», - підкреслив член Правління УНП.

«Тому, й складається ситуація, коли, наприклад, 80% сільських вчителів мають вік понад 40 років, а 30% - за 55 років. Тобто вже за 10 років в Україні буде серйозний дефіцит кадрів для сільської освіти, а за 15-20 років це питання буде актуальне й для міських шкіл», - впевнений політик.

«Таким чином, якщо уряд, з ініціативи Дмитра Табачника, все таки не виконає умови угоди, підписаної між Кабінетом Міністрів і Федерацією профспілок України, згідно з якою перший розряд тарифної сітки мали прирівн ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 993 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

Усі вчителі повинні освоїти комп'ютерну грамотність. Про це заявив напередодні заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебрівський під час відеоконференції «Реформування системи освіти: цілі, завдання, очікувані результати», яка відбулася у Будинку Уряду. 

За словами чиновника, однією зі складових «глибинних реформ» системи освіти є інформаційно-комунікативні технології (ІКТ), їхнє стовідсоткове впровадження. Першочерговим завданням на цьому шляху заступник міністра бачить оволодіння комп'ютерною грамотністю, насамперед – учителем, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами Жебрівського, сьогодні, у порівнянні з рівнем комп'ютерних знань учнів, деякі вчителі виглядають, «м'яко кажучи, людиною з іншої епохи». Тому тепер освоєння педагогами ІKT приділятиметься значна увага. «Ці три магічні літери – ІКТ – допоможуть провести реформи в освіті», - підкреслив він.

«Плани амбітні – вже на початок року всі вчителі повинні освоїти комп'ютерну науку. Конкретний план дій буде виписаний у наказі Міністерства, який очікується вже через тиждень. Плани ж щодо впровадження ІКТ у школах, у тому числі і щодо нової техніки, комп'ютерних класів тощо, повинні бути втілені за п'ять років», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що в Україні планується запровадити нові стандарти навчання у середній школі. Зокрема, вже затверджено новий стандарт для початкової школи. ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 770 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

Вчителів початкових класів потрібно готувати з правом навчання іноземних мов. Про це заявив сьогодні директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Ярослав Болюбаш під час проведення відеоконференції «Реформування системи освіти: цілі, завдання, очікувані результаті», яка відбулася в Будинку Уряду.

Ухвалення рішення про вивчення іноземної мови з першого класу потребує інших підходів до підготовки спеціалістів, які вчитимуть дітей. Для цього у навчальних закладах потрібно готувати вчителів початкових класів, які зможуть фахово вчити дітей іноземної.

На переконання Ярослава Болюбаша, вчителям, які викладають в середніх та старших класах, вчити малечу буде складно, адже психологія цих діток вимагає особливих підходів, методики викладання тощо.

«Вчитель іноземної мови на сьогодні не готовий працювати з дітьми молодшого шкільного віку», - зазначив Ярослав Болюбаш. Тож, на його переконання, іноземну першокласникам мають викладати спеціально підготовлені фахівці. Це питання наразі опрацьовується в Міністерстві.

Категорія: Цікаве | Просмотров: 833 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

44% програмістів, які шукають роботу в Україні, не отримували профільної освіти і називають себе самоучками. Водночас 2% навчалися в закордонних вузах.

Про це свідчать результати опитування, яке провів і передав Корреспондент.biz Міжнародний кадровий портал hh.ua. У дослідженні взяли участь 2483 респондентів, які шукають роботу в професійній сфері ІТ / Телеком / Інтернет.

IТ-спеціалісти є найбільш дефіцитними на ринку праці в Україні, відзначають кадровики. За результатами досліджень hh.ua, у березні на одного розробника з С + + припадало п'ять вакансій, а на спеціаліста з PHP - більше двох робочих місць.

За даними опитування, половина українських програмістів мають профільну освіту у вітчизняних вузах, а 2% вчилися у закордонних.

88,6% кандидатів мають вищу освіту. При цьому кількість випускників провідних українських вузів, які готують фахівців з інформаційних технологій, становить лише 39,9% від числа всіх кандидатів у сфері ІТ / Телеком / Інтернет. Серед них - випускники КПІ (27,5%), Національного авіаційного університету (4,5%), Донецького національного університету (2,5%), Харківського національного університету радіоелектроніки (2,2%), Львівської політехніки (1,7% ) і Харківського політехнічного інституту (1,2%).

Половина програмістів оцінює рівень профільної освіти в Україні як "середній". Кожен трет ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 949 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

За два дні Фестиваль освіти та науки у Львові відвідало понад 6 тис. осіб, з них понад 2 тисячі школярів, студентів, вчителів та батьків завітали на Фестиваль 28 квітня та майже 4 тисячі – 30 квітня. Участь у Фестивалі взяли 8 наукових та навчальних закладів міста.
Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Крім того, у другий день заходу, було розповсюджено більше 2 тисяч примірників «Довідника освіти», у якому міститься інформація про 500 освітніх установ міста, державні і приватні навчальні заклади, різноманітні курси для молоді.

Також 28 та 30 квітня проводилися екскурсії для учнів старших класів у вищі навчальні заклади та наукові центри міста.

Нагадаємо, Перший Львівський фестиваль науки проходив 21-23 квітня минулого року. На ньому було представлено 80 проектів від 6 львівських вищих навчальних закладів. Захід відвідало понад 4000 учнів 7-9 класів.

Організаторами Фестивалю є громадське об’єднання «Самопоміч», управління внутрішньої політики та економіки Львівської міської ради та вищі навчальні заклади міста.

Генеральний інформаційний партнер Фестивалю – радіо «Люкс». Інформаційні партнери – інтернет-видання Zaxid.net, Gazeta.ua, «Газета по-українськи», тижневий журнал «Країна», радіо «Незалежність».

Категорія: Цікаве | Просмотров: 793 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

НАСОЛОДА СОЛОМОНА

До останнього часу вважалося, що на тривалість життя людини в основному впливають три чинники: спадковість, спосіб життя і екологія. Але виявилось, що це не все: важливу роль грає ще і інтелект. До такого висновку пришли незалежно один від одного дві групи учених. Геронтологи з Університету Арізони (США) встановили, що смертність людей з високим рівнем освіти в чотири рази нижча, ніж смертність малоосвічених. А фахівці з Ради з медичних досліджень Британії прийшли до таких же висновків, вивчивши взаємозв`язок між IQ і станом здоров`я півтора тисяч чоловіків і жінок, що живуть в Шотландії. Дослідження було почате в 1987 році, коли кожному із спостережуваних було по 56 років. Протягом двадцяти років учені з університетів Глазго і Едінбургу стежили за своїми підопічними і, до свого здивування, побачили: дожили до похилого віку ті, хто все життя активно працював головою.

- Ще в ХIХ столітті цей феномен відкрив відомий німецький лікар-терапевт Хрістоф Гуфеланд, - розповідає професор психології, доктор біологічних наук Юрій Щербатих. - Він писав із цього приводу: «Людині навіть для фізичного стану необхідний відомий ступінь освіти, оскільки вона сприяє довголіттю. Людина в дикому і грубому побуті не живе так довго». І приводив у приклад таких геніїв, як Соломон, Платон, Діоген, Софокл, Демокріт, щ ... Читати новину повністю »
Категорія: Цікаве | Просмотров: 993 | Добавив: scholl3 | Дата: 04.05.2011 | Комментарі (0)

« 1 2
Форма входу


Міні-чат

ЗНО-корисні лінки
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Партнери
Освітній портал Кнопка Українські лінки - Білий каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі

Наші Друзі
Новороздільська СШ І-ІІІст. №4 Вісника Розділля Академія Саморобкіна Ліцей

Адреси сайтів
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Новини

Copyright MyCorp © 2024