П’ятниця, 19.04.2024, 12:06

Новороздільська ЗШ №3

з поглибленим вивченням інформатики

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Оновлення сайту
[29.11.2011][Біологія]
Біологія на 200 балів (2010) PC від FireBit-DemosG... (0)
[29.11.2011][Математика]
Математика на 200 балів (2010) PC від FireBit-Demo... (0)
[29.11.2011][Українська мова]
Тестові завдання. Українська мова та література (2... (0)
[03.03.2015][Новини]
Діти – Янголи Миру (1)
[03.03.2015][Важливо]
Послання на передову. (0)

Погода

Категорії розділу
Новини [15]
Новини спорту [2]
Учням [2]
ЗНО [4]
Новини сайту [0]
Цікаве [17]
Важливо [5]

Наша кнопка



Карта відвідувань

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Головна » 2011 » Жовтень » 31 » В Новороздільській ЗШ №3 відбулась наукова конференція "Іван Франко: таємниця духу митця і його доби"
00:28
В Новороздільській ЗШ №3 відбулась наукова конференція "Іван Франко: таємниця духу митця і його доби"
      Іван Франко - це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України.
      Велетень філософської думки, титан праці, український Мойсей, Каменяр -  так називають Івана Франка.
     Син сільського коваля, пройшовши важкий шлях життя і боротьби, піднявся  до вершин людського життя і зайняв почесне місце серед найвидатніших світових діячів культури. Його творча спадщина складає понад чотири тисячі творів.
     Проте добре відомо: найвищу винагороду, найоб’єктивнішу оцінку творчості кожного літератора дає час. Цього року минає 155 років від дня народження І.Франка і 95 літ, відколи перестало битися серце найвидатнішого поета в українській літературі пошевченківського періоду.

  




З цієї нагоди у четвер, 27 жовтня 2011року у Новороздільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням інформатики відбулася наукова конференція «Іван Франко: таємниця духу митця і його доби», на яку зібралися всі, кому небайдужа доля та творчість генія, світоча української нації - Івана Франка. Зокрема, були присутні начальник відділу освіти виконавчого комітету Новороздільської міської ради Соболевський І.О., методист відділу освіти вчителів української мови та літератури Філонова Г.Г., директор ЗШ №3 Павлів В.І. і вчителі-філологи шкіл міста.

   На конференції були розглянуті питання, пов’язані з життям і творчістю Івана Франка, його оточенням, філософськими поглядами, спогадами сучасників, які, можливо, маловідомі, недостатньо висвітлені, а тому цікаві та пізнавальні для слухачів.

  Це, зокрема, виступи вчителів української мови та літератури ЗШ І-ІІІ ступенів №5 Зозулі Л.А., Рябчук Л.С. «Марія - мати Франкова» ; «Квіти славетного роду - діти подружжя Франків» (учителі-філологи ЗШ    І-ІІІ ступенів №3 Засідкович Н.А., Павлюх О.В., Доскочинська О.Й.); Вершина світової інтимної лірики – збірка І.Франка «Зів'яле листя» (учителі української мови та літератури ЗШ І-ІІІ ступенів №2 Малюга Л.Ю., Федишин М.Т.); «Франкіана Івана Труша» (філолог СЗШ І-ІІІ ступенів №4 Марко Г.Я.); «Релігійність І.Франка» (методист відділу освіти Філонова Г.Г.); «Спогади сучасників про І.Франка» (учитель-філолог НВК «Лідер» Оркуш Л.І.). Кожен виступ відзначався глибоким змістом, цікавими фактами та емоційністю. На слухачів справили особливе враження поезії та пісні , що прозвучали в художньому виконанні учнів (Тріщ Діани - 8-В клас ЗШ І-ІІІ ступенів №3, Биченкової Юлії – 11 клас ЗШ І-ІІІ ступенів №5).

     Особливої цікавості надали комп’ютерні презентації, демонстрацію яких забезпечив учитель математики та інформатики ЗШ І-ІІІ ступенів №3 Баскаков І.В. Це привернуло увагу членів конференції, зробило виклад матеріалу захоплюючим та змістовним. У присутніх з'явилися сльози на очах, коли звучав твір І.Франка «Рука Івана Дамаскіна».

   Слава І.Франка ще за його життя рознеслася по світу. За словами П.Тичини, І.Франко був для українського народу і університетом, і енциклопедією, і академією наук , і народним… міністерством  культури  і освіти .

 Учителі української мови та літератури
Новороздільської ЗШ І-ІІІ ступенів №3 з
поглибленим вивченням інформатики
Павлюх О.В., Доскочинська О.Й.
Категорія: Новини | Переглядів: 934 | Додав: Che_Guevara | Теги: українська мова, наукова конференція, Новороздільська ЗШ №3, Іван Франко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу


Міні-чат

ЗНО-корисні лінки
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Партнери
Освітній портал Кнопка Українські лінки - Білий каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі

Наші Друзі
Новороздільська СШ І-ІІІст. №4 Вісника Розділля Академія Саморобкіна Ліцей

Адреси сайтів
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Новини

Copyright MyCorp © 2024