Субота, 27.04.2024, 03:10

Новороздільська ЗШ №3

з поглибленим вивченням інформатики

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Оновлення сайту
[29.11.2011][Біологія]
Біологія на 200 балів (2010) PC від FireBit-DemosG... (0)
[29.11.2011][Математика]
Математика на 200 балів (2010) PC від FireBit-Demo... (0)
[29.11.2011][Українська мова]
Тестові завдання. Українська мова та література (2... (0)
[03.03.2015][Новини]
Діти – Янголи Миру (1)
[03.03.2015][Важливо]
Послання на передову. (0)

Погода

Категорії розділу
Новини [15]
Новини спорту [2]
Учням [2]
ЗНО [4]
Новини сайту [0]
Цікаве [17]
Важливо [5]

Наша кнопка



Карта відвідувань

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів 0

Головна » 2011 » Січень » 24 » Вступ до вузу: календар вступної кампанії 2011 року
18:17
Вступ до вузу: календар вступної кампанії 2011 року

Вступ до вузу: календар вступної кампанії 2011 року

Абітурієнти, які бажають вступити до вузу в 2011 році, мають виконати відповідний перелік послідовних дій

З початком року фактично стартувала вступна компанія - 2011: Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) почав реєстрацію на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

Його результати разом із середнім балом шкільного атестата і стане вирішальним при вступі. До успіху в цьому важливому починанні ведуть п'ять ключових кроків.

Зима: Оформити і надіслати документи для реєстрації ЗНО-2011

У цьому році зареєструватися на ЗНО стало простіше. По-перше, можна скористатися реєстраційними пунктами, що відкрили свої двері на початку січня. Але якщо в розпорядженні є Інтернет і принтер, можна просто завантажити з сайту Українського центру оцінювання якості освіти невелику програмку, з якою буде легко оформити весь пакет документів і важко наробити помилок.

Також знадобляться копія паспорта або свідоцтва про народження (для народжених після 1 вересня 1994 року), копія документа про повну загальну середню освіту (для випускників 2011 року - довідка з місця навчання встановленого зразка).

У разі, якщо за станом здоров'я потрібні особливі умови проходження тестування, знадобиться відповідний висновок медичної установи. Якщо якісь документи оформлені іноземною мовою, доведеться зробити переклад українською. Варто доповнити комплект двома фотографіями 3х4 - і пакет документів для реєстрації на ЗНО готовий до відправки.

Перші заявки-реєстраційні картки на проходження ЗНО в центр оцінювання якості вже надійшли. У решти бажаючих є ще більше місяця: пакет документів необхідно надіслати на адресу свого регіонального центру оцінювання якості освіти не пізніше півночі 28 лютого.

Важливо знати: з 1 січня 2011 року Міносвіти змінило підзвітність деяких областей регіональним відділенням УЦОЯО. Так, Запорізька область відійшла Дніпропетровському регіональному центру, Полтавська - Харківському, а Чернігівська - Київському (докладніше див: сайти регіональних центрів оцінювання якості освіти).

Весна: Пройти пробне ЗНО в тестовому режимі

Можливість оцінити свої сили в боротьбі за студентське майбутнє з'явиться навесні: 2 квітня буде проведено пробне ЗНО-2011 з української мови та літератури, біології, фізики та іноземної мов. Через тиждень, 9 квітня, перевірять знавців історії України, математики, хімії, географії та російської мови. Для пробного ЗНО можна обрати тільки два предмети, а після тестування - ознайомитися з правильними відповідями.

Важливо знати: пробні тести ЗНО проводяться на платній основі, вартість кожного - 84 грн. Зареєструватися для їх проходження у новому році вже не можна. Для того, щоб спробувати свої сили в конкурсних завданнях при собі потрібно мати паспорт або свідоцтво про народження, сплачену квитанцію та інформаційну картку. Детальніше про умови та місце проведення пробних тестів можна дізнатися в регіональних центрах оцінювання.

Червень: Пройти тести ЗНО

У цьому році ЗНО буде проведено з 2 по 24 червня. Першими, 2 і 3 червня, перевірять знання з української мови та літератури - цей предмет є обов'язковим для всіх. Решту тестів ЗНО можна вибрати за власним бажанням - всього до 5 дисциплін з 20, при цьому іноземну мову можна обрати лише одну.

Особливу увагу варто звернути на історію України, географію та біологію: там з'явиться можливість дати "коротку відповідь множинного вибору", коли, наприклад, з восьми запропонованих варіантів відповідей правильних - три.

Крім того, на проходження тесту ЗНО з історії України та географії відведуть більше часу - 2,5 години проти попередніх двох. Вперше з'явиться тест ЗНО з російської мови.

Важливо знати: на відміну від пробного тестування, ЗНО буде безкоштовним для всіх. При цьому правила його проведення стали жорсткіше: мобільниками і іншими електронними пристроями користуватися не можна (їх доведеться здати перед початком тесту). За шпаргалки будуть карати аж до видворення з аудиторії й анулювання результату роботи.

Липень: Дізнатися про результати ЗНО, подати документи та пройти творчий конкурс

Приймальні комісії ВНЗ будуть раді бачити абітурієнтів з 1 липня. У Центрі оцінювання освіти обіцяють обробити результати ЗНО та розглянути всі апеляції не пізніше 5-го числа. Так що залишається достатньо часу на подачу вступних документів: 22 липня буде завершено прийом документів на спеціальності з творчим конкурсом, а 31-го - на всі інші.

Для вступу на ряд спеціальностей одними балами ЗНО та атестата не відбутися: потрібно буде пройти ще й творчий конкурс. Вони відбудуться з 23 по 31 липня. Тоді ж можуть здати іспити випускники 2007 року (їм проходити ЗНО не обов'язково).

Важливо знати: як і раніше, документи можна подавати відразу на 15 спеціальностей - по три в різних 5 вузах. При прийомі до вузу буде враховуватися результат ЗНО та середній бал шкільного атестата, розрахований за 200-бальною шкалою. Заслуги у вигляді перемог на олімпіадах також будуть враховуватися, але залежно від їх ранговості (+50 балів - за перше, +40-за друге, +30 - за третє місце). За підготовчі курси при ВНЗ обіцяють додати до 20 додаткових балів, проте це вже на розсуд кожного конкретного вузу.

Серпень: знайти себе у списках зарахованих

Попередні списки рекомендованих до зарахування з'являться 1 серпня. Другий і третій списки майбутніх "бюджетників" з'являться 6 і 8 серпня. Остаточно ситуація проясниться протягом місяця: до 10 числа приймальні комісії визначаться зі студентами, які вступили за держзамовленням, а до 25-го - з контрактниками.

Автор: Олекса Шкатов

Див. також:

За матеріалами: Комментарии
Дата публікації: 21.01.2011

Категорія: ЗНО | Переглядів: 1294 | Додав: scholl3 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу


Міні-чат

ЗНО-корисні лінки
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Партнери
Освітній портал Кнопка Українські лінки - Білий каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі

Наші Друзі
Новороздільська СШ І-ІІІст. №4 Вісника Розділля Академія Саморобкіна Ліцей

Адреси сайтів
Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка Кнопка

Новини

Copyright MyCorp © 2024